Dijana dec 14, 2016 - 508 Views

Kuvanje je znak ljubavi Featured

Do ljubavi preko stomaka, kaže poznata izreka, a da u njoj ima istine, pokazuje anketa među 2.000 Britanaca koji su odgovarali na pitanje kako pokazuju privrženost partneru, prijatelju ili rođaku.
Na prvom mjestu malih znakova pažnje nalazi se kuvanje omiljenog jela, slijede pripremanje čaja, postavljanje pitanja kako je, spontani zagrljaj, davanje komplimenata.

U deset znakova pažnje su i SMS kojim se raspitujemo kako nam je voljena osoba, zatim zahvalnost za nešto što je učinila, slušanje kad joj je teško, "volim te" bez razloga i dijeljenje hrane.
Koliko je hrana važna, pokazuje podatak da čak 69 odsto ispitanika vjeruje da je ona odličan način da nekom pokažemo privrženost. Ali nije svejedno šta spremamo - najbolje da to bude nečiji omiljeni obrok ili onaj koji ga podsjeća na djetinjstvo.
Na listi su se našli i pamćenje važnih datuma, poput rođendana, snimanje omiljenih serija, ali i učestvovanje u maratonu ili dijeti kao znak podrške.
Analiza motiva pokazuje zanimljivu stvar - dok 60 odsto ispitanika sve ovo radi kako bi razvedrili osobu koju vole i pokazali joj ljubav, ostali priznaju da su na dobra djela spremni jer znaju da će tako zaraditi poene.
Kalkulisanju su više skloni muškarci nego žene. Inače, 80 odsto Britanaca sebe doživljava kao velikodušne, a prosječan Britanac uradi bar jednu stvar dnevno da bi nekom pokazao da mu je stalo.

nezavisne.com
Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top