Dario jun 22, 2022 - 75 Views

Kako organizovati dječiji rođendan? Featured

Nema mališana koji se ne raduje svom rođendanu i uzbudljivo broji dane do svog rođendana koji će  proslaviti sa svojim vršnjacima.

Iako se roditelji zajedno raduju sa njima, tih dana bivaju pod stresom jer imaju želju da svom djetetu prirede dan za pamćenje i ispune sva njihova iščekivanja. Iako se mnogima čini da je organizacija dječijeg rođendana lak zadatak, roditelji će se složiti da ono nije nimalo jednostavno. Toliko je stvari o kojima treba misliti i koje treba organizovati kako bi dan malog slavljenika prošao savršeno.

Ukoliko se i vama bliži rođendan djeteta, sa vama u nastavku teksta dijelimo nekoliko savjeta kako organizivati dječiji rođendan koji će se pamtiti!

#1 Rođendanska torta - zvijezda rođendana

Shvatili smo već da nijedan rođendan ne može da prođe bez torte, bilo to u pitanju djeca ili odrasli. Torta je nešto čemu se mališani najviše raduju jer je to trenutak kada će svi u glas pjevati rođendansku pjesmicu slavljeniku i duvati svjećice.

Bilo da pravite sami tortu ili da poručujete tortu iz poslastičarnice važno je imati nekoliko stvari na umu. Spram planiranih gostiju kako djece tako i roditelja, važno je odrediti veličinu, odnosno težinu tortu kako bi svako dobio svoje parče torte. 

Ukoliko je u pitanju manji rođendan, za sve mališane možete poručiti kreativne mini torte koje su odličan izbor za dječiji rođendan. Ove tortice su taman tolike da ih svi mališani mogu pojesti, a time ćete ujedno i izbeći vrlo čestu situaciju da bacite velike količine torte jer djeca nisu uspjela da pojedu.

Odabir ukusa torte roditelji uglavnom preuzmu na sebe, ali se svakako možete voditi onim što mališani najviše vole - plazma torta kao i čokoladna torta su sigurno omiljene među djecom.

Na kraju dolazimo i do omiljenog dijela mališana, a to je izgled torte. Svako dijete odrasta uz brojne crtaće i već ubrzo svako od njih ima svog omiljenog crtanog junaka. Nećete pogriješiti ukoliko rođendanska torta bude u obliku njihovog omiljenog junaka iz crtaća, te savjetujemo da se oko samog izgleda torte posavjetujete sa vašim mališanima, odnosno saslušate i uvažite njihove želje.

#2 Prostor za proslavu rođendana - kuća ili igraonica?

Druga važna stvar koju treba odlučiti jeste da li proslaviti rođendan kod kuće ili u igraonici?

Proslava dečijeg rođendana kod kuće je sigurno jeftinija opcija za roditelje budući da nećete imati troškova oko iznajmljivanje prostora, ali s druge strane čitava organizacija spada na vas. 

Kada pravite bilo koju vrstu proslave kod kuće praktično vi ste domaćin - moraćete da služite sve goste pa ćete tako više biti okupirani da li su svi dobili hranu, piće, tortu, nego što ćete se provoditi na rođendanu svog mališana.

S druge strane, igraonice su postale popularne među djecom iz razloga što su brojne igraonice opremljene zabavnim sadržajem za djecu poput tobogana, ljuljaški, trambolina i sličnih sprava koje djeci prižaju sate i sate zabave.

Osim toga, u sklopu cijene izajmljivanje igraonice ulazi i osoblje koje je zaduženo za posluženje pa ćete tako biti oslobođeni svih obaveza oko gostiju. Igraonice su pored toga dobar izbor ukoliko planirate rođendansku žurku za veliki broj ljudi.

#3 Posluženje - hrana i piće

Posluženje za rođendan je još jedna vrlo važna stavka kada organizujete dječiji rođendan. Hranu za rođendan možete i sami pripremati ukoliko to za vas ne predstavlja preveliku obavezu. 

Kada je riječ o izboru posluženja za dječiji rođendan, najbolje je da to budu slana peciva koje svako dijete voli. To su uglavnom mali sendviči, pice, kiflice i slične stvari koje mališani obožavaju. 

I kod hrane i pića vodite računa o broju gostiju koji se očekuje na rođendanskoj zabavi kako bi spram toga odredili količinu hrane koja će vam biti potrebna za svu djecu i roditelje. 

Uvijek je bolje napraviti i malo više hrane jer ćete tako izbjeći neprijatnost da nema dovoljno hrane za sve goste. Sve što ostane možete sačuvati i ponijeti kući sa vama. Plastične kutijice su najbolji način za čuvanje hrane koje će spriječiti njihovo isušivanje.

Ukoliko imate previše obaveza oko organizacije rođendana, i nemate još vremena da pravite hranu za sve goste, dobro rješenje je da poručite ketering za rođendan koji će biti sačinjen od raznih peciva koje će zadovoljiti svačije ukuse!

Za djecu pripremite voćne i guste sokiće, a za roditelje možete i po neko osvježavajuće alkoholno piće. 

#4 Ne zaboravite na fotografisanje - kreirajte uspomene

U današnje vrijeme fotografisanje je postalo sastavni dio naše svakodnevnice. Gdje god da idemo, tu je telefon sa nama koji nam služi da uhvatimo sve one lijepe trenutke kojih se posle rado sjećamo. Znate za onu modernu izreku - ako niste slikali nije se ni desilo, čime se veliki broj ljudi vodi.

Ako nemamo te slike u telefonu, ili ako te slike ne osvanu jednog dana na društvenim mrežama, kao i da nismo bili negdje ili uradili nešto. S obzirom na to da je u pitanju dečiji rođendan, neke trenutke sa rođendana možete i sami zabeležiti, nema potrebe da organizujete profesionalnog fotografa za svega nekoliko sati.

Nadamo se da su vam naši savjeti pomogli i želimo vam sreću da rođendan vašeg mališana ispadne baš onako kako ste zamišljali!

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top