Dijana feb 02, 2017 - 1702 Views

Kafa od koje se mršavi Featured

Zelena kafa, navodno može pomoći pri skidanju suvišnih kilograma.
Djeluje li povoljno ili je štetna za zdravlje? Zelena kafa je pripravak koji se koristi kao sredstvo za pomoć pri mršavljenju.
Ipak, nutricionisti iz savjetovališta Vitaminoteka naglašavaju da prednost treba dati standardizovanim pripravcima koji sadrže supstancu zaštićenog imena Svetol®.

Naime, riječ je o biljnom ekstraktu dekofeinizirane zelene kafe za koji je klinički dokazano da djeluje pozitivno na smanjenje tjelesne mase i udjela masnog tkiva.
Ovaj ekstrakt se dobija iz neprženih zrna kafe vrste Robusta i za razliku od pržene kafe obiluje aktivnim supstancama, prvenstveno hlorogeničnom kiselinom te kafeinskom i kininskom kiselinom.
Prženjem kafe na visokim temperaturama dolazi do razgradnje korisnih aktivnih spojeva koji se nalaze u zelenom zrnu, posebno hlorogenične kiseline čiji gubitak prženjem iznosi čak 70 %.
Stoga se za njegovu proizvodnju upotrebljavaju nepržena zrna zelene kafe koja su zadržala aktivne supstance. Takođe, ne sadrži sastojke kafe koji mogu imati nepoželjan učinak poput kofeina, kafestola i kahveola.
Blagotvorni učinci Svetol®-a uključuju regulaciju nivoa glukoze u krvi, smanjenje tjelesne mase, smanjenje udjela masnog tkiva, a ujedno djeluje i kao antioksidans.
Klinička ispitivanja pokazuju da može modulirati metabolizam glukoze inhibicijom glukoza-6-fosfataze čime se pokreće mobiliziranje uskladištenih masnih rezervi te smanjuje tjelesna masa i oblikuje tijelo.
Neželjene popratne pojave nisu poznate.

nezavisne.com

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • + 381 69 625 167 (Novi Sad, Srbija)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top