Dijana feb 09, 2017 - 324 Views

Savršen pire krompir Featured

Gotovo da nema osobe koja ne voli pire krompir i mada deluje da je jelo jednostavno, ne ispadne uvek ukusno. Evo šta savetuju iskusni kulinari.

Prvo izaberite pravi krompir, najbolje beli jer crveni postaje lepljiv kad se gnječi. Secite ga na jednake delove (idealna dužina 4 cm), nikako na komadiće jer će upiti mnogo tečnosti. Vodu posolite pre nego što ga stavite, što će doprineti boljem ukusu. Ako zaboravite, to uradite odmah nakon ceđenja. Krompir potopite u hladnu vodu, nikako u vruću, jer se tako brže skuva spoljna strana. Ranije izvadite sastojke za pire iz frižidera, da se zgreju i omekšaju na sobnoj temepraturi, mleko možete i malo da zagrejete. U suprotnom, naglo će ohladiti krompir i slabije će upijati. Mnogi koriste mikser, ali jelo je ukusnije ako se gnječi ručno, presom ili čak viljuškom. Mućenjem masa postaje lepljiva.

Čuveni kuvar Žoel Robušon, koji je jednu od 28 Mišelin zvezdica dobio i za pire, preporučuje da odnos krompira, putera i mleka bude 1kg-250g-250g, jer će tako biti sočan i kremast.

novosti.rs

Tagged under

Related items

Savršen pire krompir
Spremite sladak krompir na 5 načina feb 09, 2017 - 324 Views
Savršen pire krompir
Hrana koja nas čini depresivnim feb 09, 2017 - 324 Views

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • + 381 69 625 167 (Novi Sad, Srbija)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top