Dario dec 27, 2016 - 1358 Views

Šta bi bilo, kad bi bilo? Featured

Često se zapitamo o tome da li će biti bolje? Zar ne? Da bi bilo bolje ne treba nam puno?! Pitamo vas! Šta bi bilo, kad bi bilo?

Šta mislite o jednoj lokaciji koja bi omogućila npr. klincima ili odraslima da se usmjere u sferi  osnova programiranja(Java, PHP..), da se obezbijedi oprema(drawing tabs) za klince koji imaju talenta u crtanju, da ih obučimo da Društvene mreže nisu samo za čitanje "postova" i pregledanje Youtube kanala gdje klinci gledaju kako se neko drugi igra(uz to još i psuje).

Očito je da je vrlo teško pronaći zaposlenje u gradu/državi u kojoj se nalazimo, ali nova tehnologija dozvoljava svima nama da kao "freelanceri" pokušate! Mnoge svjetske  kompanije zapošljavaju "freelencere" i plaćaju ih po satu. 
Zašto ne bismo za početak kroz besplatne edukacije iz poznavanja osnova nekog stranog jezika istražili talenat naše djece? Ruski, Njemački, Engleski, Kineski, Turski...svaki jezik za sebe je "bukvalno" nova dimenzija koja otvara mogućnost novog zaposlenja! Opet se vraćamo na početak, to možete da učite a i da implementirate "on-line" putem konferencijskih veza uz besplatne alate(Skype, Viber...), a tako i da radite!

Slažemo se, ne može svako biti programer, poznavalac jezika(nekom baš ne ide), ali da li smo uopšte probali!? Ma šta probali, gdje da probamo kad nemamo mjesto za to! Koliko bismo doprinijeli da istražimo dobru volju lokalne zajednice, privrednika, samozaposlenih lica itd.

Koliko nas zna šta je "projektni menadžment", koliko puta ste vidjeli neki konkurs za određeni projekat, pročitali ste ga na našem jeziku i odustali ste(niste znali kako napisati projekat), a možda imate neku ideju koja bi vam možda omogućila zaposlenje. Koliko puta ste možda i imali neko elementarno znanje ili talenat, ali zbog jezičke barijere niste dovoljno razumjeli šta se traži u projektu?! Opet se vraćamo na to! Gdje da naučimo, kada uglavnom veliki broj edukacije je daleko, a mi nemamo sredstava da dođemo do nekog drugog grada ili države!

Tražite posao! Super! Imate li CV? Mnogi pitaju šta je to? Pa naravno jedan od razloga što nemate posao je baš to!? Vaš odgovor je, ma radili bismo bilo šta! Zar je to ono što mlad čovjek treba da kaže!? Nije! Morate prvo da shvatite šta "ne znate", i da krenete ispočetka!

Završili ste fakultet, privatni ili državni! Halo, ljudi! Da li vi želite da radite ili da budete "pozicija"!? Čast izuzecina! Većina studenata prilikom završetka fakulteta ili zna samo teoriju ili "pojma nema" šta se u suštini radi nakon dobijanja diplome i zvanja! Savremene države već na III godini fakulteta osposobljavaju kadar i već daje mogućnost zaposlenja. Šta je kod nas? Kod nas se studenti "ONESPOSOBLJAVAJU" , a odmah možemo konstatovati da nije do mladih ljudi!
Cijelo vrijeme je ista priča! Na mladima svijet ostaje! Koji i kakav svijet?

Opet isto pitanje! Šta bi bilo, kad bi bilo?

Koje prijedloge imate!? 
Mnogi gradovi imaju Poslovne inkubatore, Inovacione Centre, Coworking Space(zajednički(dieljeni) prostor uz plaćanje određene minimalne naknade) itd. Možda nas ima koji bi podržali ovakve projekte finansijski?

Mnogo puta ste učestvovali u pozivanju humanitarnih brojeva koji su imali za cilj obezbijediti sredstva za liječenje naših sugrađana, prijatelja, rodbine i mnogima su se na taj način obezbijedio "život" i izlječenje! Svaka čast, svakom ko je učestvovao jer to je veliko djelo!
Da li bi imalo smisla obezbijediti jedan takav broj koji bi obezbijedio sredstva za mjesto koje bi doprinijelo razvoju mladim sugrađanima, željnim znanja a nemaju mogućnost da se edukuju!
Zamislite! I to je "dobro djelo"!

Šta rekoste! Koje prijedloge imate!? Mnogi će opet reći! Ma daj! O čemu pričate, i nastaviti misliti negativno, ali znamo da ima vas i pozitivnih!

Srećno u pozitivnom razmišljanju!

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top